miercuri, 20 aprilie 2011

Cum se indeparteaza si se distrug vampirii?

* Unele legende spun ca vampirii nu suporta sunetul clopotelor trase,mai ales cele ale bisericii.

*Legenda spune ca,de obicei, o teapa infipta in inima unui vampir il va distruge.Teapa trebuie facuta dintr-un anumit tip de lemn,ca de exemplu lemn de maces.

*Unele legende spun ca vampirii pot fi indepartati cu ajutorul crucifixului,apa sfintita sau usturoi.

Metode de protecţie

Usturoiul sau apa sfanta sunt obisnuite in folclor. Elemnetele variaza de la o regiune la alta. In Europa, se foloseste o ramura de trandafir si paducel , sau o stropitura cu seminte de mustar pe acoperisul casei ii tine pe acestia departe. Alte obiecte sunt cele sacre cum ar fii de exemplu : un crucifix, rozariul,sau apa sfintita.

Vampirii sunt in imposibilitatea de a merge pe un teren sacru cum ar fii biserica sau templul. Metodele de distrugere a vampirilor variaza. In Rusia si statele baltice acestia pot fi omorati cu o aschie de lemn. Potentalii vampiri pot fi omorati adesea in inima, desi in Rusia si Germania locul cel mai sensibil este gura, iar in nord-estul Siberiei stomacul. Decapitarea este metoda preferata in zonele germane si slave. Cu capul ingropat intre picioare, in spatele feselor sau departe de corp. Acest act a fost vazut ca o modalitate de accelerare a plecarii sufletului.

Alte masuri incluse: turnarea apei clocotite corp, sau incinerarea completa a acestuia. In Balcani, un vampir poate fi ucis fiind impuscat , inecat, stropit cu apa sfintita sau prin exorcism. Usturoiul in Romania poate fi introdus in gura, si recent, in secolul al 19-lea, masurile de precautie de a trage un glont prin sicriu a fost luata. Pentru cazurile de rezistenta,organismul era dezmembrat si ars, iar piesele arse , amestecate cu apa erau administrate membrilor familiei drept cura.

Desi nu in mod traditional, oglinzile au fost folosite si ele pentru a indeparta vampirii atunci cand sunt plasate spre exteriorul unei usi(in unele culturi vampirii nu au o reflexie, si uneori,nu arunca o umbra, probabil ca o manifestare a lipsei de suflet). Unii, sustin de asemenea ca un vampir nu poate intra intr-o casa decat daca este invitat de proprietar,desi dupa invitatie poate intra si iesi de cate ori doreste. Desii vampirii din folclor au fost considerati mai activi noaptea, acestia sunt foarte vulnerabili la lumina soarelui.Iar spusele cum ca ei se transforma in lilieci este improbabila dupa spusele mai multor persoane .Sursele de informare despre acest subiect s-au multiplicat in ultimii 5 ani din cauza curiozitatii multor persoane.Scriitorii au profitat de faptul ca adolescentii sunt cei mai interesati de acest subiect,in ultimii ani aparand pe piata destul de multe carti in care este vorba despre aceasta creatura inzestrata deobicei cu puteri supranaturale.Exemple:"Amurg" de Stephenie Meyer,"Jurnalele vampirilor" de L.J.Smith,"Ucenicul vampirului" de Darren Shan,"Cronicile vampirilor" de Anne Rice, "Academia Vampirilor", de Richelle Mead,”Casa noptii”de P.C cast si Kristin Cast,Vampirii din Morganville de Rachel Caine,Vampirii Sudului de Charlaine Harris ,Cartile sangelui ,Blue Blood de Melisa DE la Cruz.Nici moarta nici maritata etc. In mod normal vampirii se pot transforma in animale de prada precul lupi ,lei ,gheparzis.a. sau chiar intr-o forma mai bizara de varcolac.Unii vampiri mai puternici se pot preschimba in lilieci giganti ,ceturi verzi ,dragoni sau chiar grifoni.Majoritatea vor vana in forma de demoni cu aripi uriase coarne si trupuri zvelt e si uneori rosii sau negre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu